دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال)

به طور خلاصه دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال) به فعالیتهای بازاریابی محصولات و خدماتی که از طریق ابزارها و رسانه های دیجیتال مانند موتورهای جستجو، وب‌سایت‌ها، رسانه‌های اجتماعی، ایمیل و….در معرض مخاطب قرار می گیرند اطلاق می گردد.

برای اینکه بهتر مجموعه گسترده بازاریابی دیجیتال و ابزارهای آن را متوجه شوید به مثال زیر توجه کنید:

در یک کسب و کار بازاریاب محتوا، می‌تواند مجموعه‌ای از پست‌های وبلاگ را ایجاد کند که از طریق ارسال یک کتاب الکترونیکی به کاربر، سرنخ (لید) ایجاد کند.

یک بازاریاب رسانه‌های اجتماعی ممکن است به تبلیغ آن وبلاگ‌ها از طریق پست‌های پولی و ارگانیک در حساب‌های رسانه‌های اجتماعی کسب‌وکار بپردازد و منجر به افزایش آگاهی از برند،محصول، فروش یا جمع آوری لید شود.

بازاریاب ایمیلی می‌تواند یک کمپین ایمیلی ایجاد کند تا برای کسانی که کتاب الکترونیکی را دانلود می‌کنند اطلاعات بیشتری درباره شرکت ارسال کند.

درنتیجه مجموعه ابزارهای دیجیتالی به کار گرفته شد تا مفهومی را به کاربران از طریق اینترنت انتقال دهد و از آنجایی که اینترنت جزیی جدا نشدنی و بسیار حیاتی در زندگی ما در عصر حاضر پیدا کرده کسب و کارها و سازمان ها برای ادامه فعالیت خود و گسترش آن باید در این فضا حضور جدی داشته باشند.

دیجیتال مارکتینگ

در این پست ما تلاش می کنیم تا مفهوم بسیار گسترده بازاریابی دیجیتال را به ساده ترین زبان به شما معرفی کنیم آنچه در ادامه می بینید:

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

اساس دیجیتال مارکتینگ از علم بازاریابی گرفته شده است یعنی تمامی تکنیک هایی که در بازاریابی سنتی سالهای سال توسط بزرگترین و برجسته ترین اساتید و صاحب نظرانی همچون فیلیپ کاتلر (پدر علم بازاریابی جهان) و دکتر احمد روستا (پدر علم بازاریابی ایران) و دیگر اساتید به ما عرضه شده و توسط بزرگترین کمپانی های جهان به اجرا در آمده و چرخه کسب و کار و داد و ستد را به راه انداخته، امروزه کاملا به کمک ابزارهای دیجیتالی قابل اجراست تا کارفرما را به اهداف برنامه بازاریابی تعریف شده (افزایش آگاهی از برند و یا افزایش فروش و…. ) برساند.

تعریف دیجیتال مارکتینگ در سایت هاب اسپات دیجیتال مارکتینگ که به آن بازاریابی آنلاین نیز می گویند، به تمام تلاش های بازاریابی که در اینترنت انجام می شود اشاره دارد. کسب‌وکارها از کانال‌های دیجیتالی مانند موتورهای جستجو، رسانه‌های اجتماعی، ایمیل و سایر وب‌سایت‌ها برای ارتباط با مشتریان فعلی و بالقوه استفاده می‌کنند. این شامل ارتباط از طریق پیام های متنی یا چند رسانه ای نیز می شود.

برای موفقیت در مسیر دیجیتال مارکتینگ باید استراتژی دیجیتال مارکتینگ داشته باشید و براساس آن قدم در مسیر معرفی و برندینگ محصول خدمت و یا سازمان خود بپردازید.

چرا باید از دیجیتال مارکتینگ استفاده کنیم؟

دیجیتال مارکتینگ به کمک ابزارهای متنوعی که دارد به شما کمک می کند تا به مخاطبان بالقوه بیشتری نسبت به روش های سنتی دسترسی داشته باشید و آنها را هدف قرار دهید که احتمال خرید محصول یا خدمات شما توسط آنها بالاست.

علاوه بر این، اغلب مقرون به صرفه‌تر از تبلیغات سنتی است و به شما امکان می‌دهد موفقیت یا شکست ها را به صورت روزانه اندازه‌گیری کرده و بر اساس داده های معتبر و قابل استناد قدم بعدی را در این مسیر بردارید.

 

چند مزیت عمده دیجیتال مارکتینگ

  • شما می‌توانید تلاش‌های خود را فقط روی مشتریان احتمالی برای خرید محصول یا خدمات خود متمرکز کنید.

اگر تبلیغی را در تلویزیون، مجله یا بیلبورد قرار دهید، کنترل محدودی بر روی افرادی که آگهی را می بینند دارید.

دیجیتال مارکتینگ به شما این امکان را می‌دهد که با پیام‌های بازاریابی شخصی‌ سازی شده و با نرخ تبدیل بالا، را بر اساس شناسایی مخاطبان بسیار خاص هدف قرار دهید.

به عنوان مثال، شما ممکن است از هدف گذاری رسانه های اجتماعی برای نشان دادن تبلیغات به مخاطب خاصی بر اساس متغیرهایی مانند سن، جنسیت، مکان، علایق، شبکه ها یا رفتارها استفاده کنید.
از طرف دیگر، می‌توانید از استراتژی‌های PPC یا SEO برای ارائه تبلیغات به کاربرانی که به کلمات کلیدی خاص مرتبط با محصول، خدمات یا صنعت شما علاقه نشان داده‌اند یا جستجو کرده‌اند، استفاده کنید.

در نهایت، بازاریابی دیجیتال به شما کمک می‌کند تحقیقات لازم را برای شناسایی پرسونا و اصلاح استراتژی خود را انجام دهید تا اطمینان حاصل کنید که آنها به احتمال زیاد خرید می‌کنند.

  • مقرون به صرفه تر از روش های بازاریابی برون گرا است.

دیجیتال مارکتینگ به شما کمک می‌کند عملکرد کمپین خود را به طور روزانه و مستمر ارزیابی کنید، بنابراین متوجه خواهید شد که چه کانال‌هایی خوب عمل می‌کنند و کدام‌ نه، و این نتایج به شما کمک می‌کند بودجه کمپین خود را برای بازگشت سرمایه بالا بهینه کنید. درحالیکه با تبلیغات سنتی قادر به دریافت این نتایج نخواهید بود .

به علاوه، با بازاریابی دیجیتال، کنترل کاملی بر جایی که می‌خواهید پول خود را خرج کنید، دارید. شاید شما به جای پرداخت هزینه برای کمپین های PPC، برای ایجاد محتوای اینستاگرام با قابلیت تبدیل بالا، برای نرم افزار طراحی هزینه می کنید. یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ به شما امکان می دهد به طور مداوم بهترین کانال را شناسایی کنید، و این اطمینان را به شما می دهد که هرگز پول خود را برای کانال هایی که عملکرد خوبی ندارند هدر ندهید.

به طور کلی، بازاریابی دیجیتال راه حل مقرون به صرفه تری است و فرصت های منحصر به فردی را فراهم می کند تا اطمینان حاصل شود که بیشترین سود را به دست می آورید.

به عنوان مثال، اگر برای یک کسب و کار کوچک با بودجه محدود کار می کنید، ممکن است سعی کنید در رسانه های اجتماعی، وبلاگ نویسی یا سئو سرمایه گذاری کنید – سه استراتژی که حتی با حداقل هزینه می تواند بازگشت سرمایه بالایی به شما بدهد.

  • بازاریابی دیجیتال زمین بازی را در صنعت شما یکسان می کند و به شما امکان می دهد با برندهای بزرگتر رقابت کنید.

اگر کسب‌وکار شما کوچک کار است، احتمالاً رقابت با برندهای بزرگ در صنعت خود که بودجه های سنگین برای کمپین‌هایشان دارند، برای شما دشوار است. در بازاریابی دیجیتال خوشبختانه، فرصت‌های زیادی وجود دارد تا از طریق ابتکارات استراتژیک از بازیگران بزرگ پیشی بگیرید.

به عنوان مثال، ممکن است از کلمات کلیدی طولانی برای ایجاد محتوای با کیفیت بالا استفاده کنید که در موتورهای جستجو در جایگاه بالاتری قرار می گیرند.

  • دیجیتال مارکتینگ قابل اندازه گیری است.

برخلاف اکثر تلاش‌های بازاریابی آفلاین، بازاریابی دیجیتال به بازاریابان اجازه می‌دهد تا نتایج دقیق را در زمان واقعی مشاهده کنند. اگر تا به حال تبلیغی را در روزنامه قرار داده باشید، می‌دانید که تخمین تعداد افرادی که به آن صفحه ورق زده‌اند و به آن توجه کرده‌اند چقدر دشوار است. هیچ راه مطمئنی برای دانستن اینکه آیا اصلاً آن تبلیغ مسئول فروش بوده است وجود ندارد.

به عنوان مثال برای وب سایت دیجیتال مارکتینگ، می توانید تعداد دقیق افرادی را که صفحه اصلی وب سایت شما را در زمان واقعی مشاهده کرده اند، با استفاده از نرم افزار تجزیه و تحلیل دیجیتال موجود در پلتفرم های بازاریابی مانند گوگل آنالیتکس مشاهده کنید.

همچنین می‌توانید از بین سایر داده‌های تجزیه و تحلیل دیجیتال، ببینید که از چه تعداد صفحه بازدید کرده‌اند، از چه دستگاهی استفاده می‌کنند و از کجا آمده‌اند.

این هوشمندی به شما کمک می‌کند بر اساس تعداد افرادی که آن کانال‌ها به وب‌سایت شما می‌برند، اولویت‌بندی کنید که کدام کانال‌های بازاریابی را بیشتر یا کمتر صرف کنید. به عنوان مثال، اگر تنها 10 درصد از ترافیک شما از جستجوی ارگانیک است، می دانید که احتمالاً برای افزایش این درصد باید مدتی را برای سئو صرف کنید.

با بازاریابی آفلاین، تشخیص نحوه تعامل افراد با برند شما قبل از تعامل با فروشنده یا خرید، می تواند دشوار باشد. با دیجیتال مارکتینگ، می توانید روندها و الگوهای رفتار افراد را قبل از رسیدن به مرحله نهایی سفر خریدارشان شناسایی کنید، به این معنی که می توانید تصمیمات آگاهانه تری در مورد نحوه جذب آنها به وب سایت خود درست در بالای قیف بازاریابی بگیرید.

  • عملکرد محتوا و تولید سرنخ

تصور کنید یک بروشور محصول ایجاد کرده اید و آن را از طریق صندوق پستی افراد پست کرده اید – آن بروشور نوعی محتوای آفلاین است. مشکل این است که شما نمی دانید چند نفر بروشور شما را باز کردند یا مستقیماً به سطل زباله انداختند.

در عوض، تصور کنید که آن بروشور را در وب سایت خود دارید. می‌توانید دقیقاً تعداد افرادی که صفحه را در آن مشاهده کرده‌اند اندازه‌گیری کنید، و می‌توانید از یک فرم برای جمع‌آوری اطلاعات تماس کسانی که آن را دانلود کرده‌اند استفاده کنید. این دو جنبه دارد: شما اندازه می گیرید که چند نفر با محتوای شما درگیر می شوند و وقتی مردم آن را دانلود می کنند، سرنخ های ارزشمندی را دریافت می کنید که در ادامه می توانید آنها را به مشتری تبدیل کنید.

  • تطبیق و تغییر استراتژی بازاریابی دیجیتال آسان تر است.

کار زیادی برای توسعه یک استراتژی بازاریابی انجام می شود. به طور کلی، شما آن استراتژی را تا زمان تکمیل دنبال خواهید کرد، اجازه می‌دهید اثرگذار شود و سپس نتایج آن را قضاوت کنید. با این حال، همیشه همه چیز طبق برنامه پیش نمی رود. ممکن است در نیمه راه متوجه شوید که یک محاسبات غیرفعال بوده است، یک فرض نادرست بوده است، یا مخاطبان آن طور که انتظار می رود واکنش نشان نداده اند. اینکه بتوانید استراتژی را در طول مسیر تغییر دهید یا تنظیم کنید بسیار سودمند است زیرا از شروع مجدد کامل جلوگیری می کند.

اینکه بتوانید استراتژی خود را به راحتی تغییر دهید، یک مزیت بزرگ بازاریابی دیجیتال است. انطباق یک استراتژی بازاریابی دیجیتال بسیار ساده تر از سایر اشکال سنتی بازاریابی مانند پست الکترونیکی یا تبلیغات بیلبورد است. به عنوان مثال، اگر یک تبلیغ آنلاین مطابق انتظار ارائه نمی شود، می توانید از طریق A/B تست به سرعت آن را اصلاح کنید یا آن را متوقف کنید تا نتایج بهتری حاصل شود.

  • دیجیتال مارکتینگ می تواند نرخ تبدیل و کیفیت سرنخ های شما را بهبود بخشد.

همانطور که بازاریابی دیجیتال اندازه گیری تلاش های بازاریابی شما را ساده تر می کند، این باعث می شود نرخ تبدیل شما نیز ساده تر شود. توانایی اندازه گیری اثربخشی هر تاکتیک به شما کمک می کند تا استراتژی های بهتری ایجاد کنید. اصلاح مداوم روش های خود نرخ تبدیل شما را بهبود می بخشد. سرمایه گذاری در بازاریابی آنلاین تضمین می کند که همه چیز برای بیشترین میزان تبدیل بهینه شده است.

علاوه بر این، همه سرنخ ها ارزش یکسانی برای کسب و کار شما ندارند. بازاریابی دیجیتال به شما این امکان را می دهد که مخاطب خاصی را هدف قرار دهید که منجر به مشتریان با کیفیت بالاتری شود که احتمال بیشتری برای مشتری شدن دارند. اتصال کسب و کار شما با با ارزش ترین سرنخ ها به طور مستقیم نرخ تبدیل شما را بهبود می بخشد.

  • شما می توانید در هر مرحله با بازاریابی دیجیتال مخاطبان را جذب کنید.

ضروری است که هر چه زودتر مخاطب خود را درگیر کنید. برقراری ارتباط در اولین مرحله از سفر خریدار به هدایت پیشرو از طریق قیف مشتری کمک می کند. استفاده از دیجیتال مارکتینگ به شما این امکان را می‌دهد که از ابتدا تا انتها و در هر نقطه‌ای بین آن‌ها این کار را انجام دهید.

قیف فروش

کانال های آنلاین به شما این امکان را می دهند که کل سفر خرید مشتریان خود را دنبال کنید. درک و تجزیه و تحلیل نحوه حرکت و عملکرد مشتریان برای تبدیل سرنخ مهم است. بازاریابی دیجیتال به شما این امکان را می دهد که آنها را از طریق این فرآیند ردیابی کنید و حتی اگر در مراحل اولیه تبدیل نشوند، حداقل به شما کمک می کند تا مطمئن شوید که با کسب و کار شما ارتباط برقرار کرده اند.

چرا امروزه بازاریابی سنتی جوابگو نیست؟

همان طور که در ابتدای پست اشاره شد از آنجایی که اینترنت در زندگی همه انسانها به طور جدی نفوذ کرده و

  • انسان ها برای رفع کوچکترین نیازهای زندگی به سراغ اینترنت می روند
  • رقیبان ما در بستر اینترنت حضور دارند

و ما نیز برای ادامه حیات کسب و کارمان باید در این فضا حضور فعال داشته باشیم زیرا اگر فعالیت های تبلیغی و ترویجی در فضای آنلاین نداشته باشیم و تمام بودجه تبلیغی را بر بستر آفلاین قرار دهیم، به مرور به فراموشی سپرده می شویم.

ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

اینفوگرافیک کانال های بازاریابی دیجیتال

انواع کانال های دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال)

  • بازاریابی محتوا
  • بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO)
  • جستجوی پولی
  • ایمیل مارکتینگ
  • تبلیغات کلیکی
  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی
  • اتوماسیون بازاریابی
  • محتوای حمایت شده
  • روابط عمومی آنلاین
  • بازاریابی درونگرا
  • افیلیت مارکتینگ
  • بازاریابی موبایلی
  • اینفلوئنسر مارکتینگ
  • ایمیل مارکتینگ
  • تبلیغات بنری (Banner Advertising) و تبلیغات همسان (Native Advertising)

بازاریابی محتوا

این اصطلاح به ایجاد و ارتقا محتوا به منظور ایجاد آگاهی از برند، معرفی خدمات و یا محصولات و یا شرکت رشد ترافیک، تولید سرنخ و مشتریان اشاره دارد.

با توجه به کانال بازایابی نوع محتوا و تولید آن متفاوت خواهد بود که در ادامه می توانید انواع آن را مشاهده کنید.

انواع محتوا :

پست های وبلاگ:

نوشتن و انتشار مقاله در وبلاگ شرکت به شما کمک می کند تخصص صنعت خود را نشان دهید و ترافیک جستجوی ارگانیک را برای کسب و کار خود ایجاد کنید. این در نهایت به شما فرصت های بیشتری برای تبدیل بازدیدکنندگان وب سایت به سرنخ برای تیم فروش خود می دهد.

کتاب‌های الکترونیکی :

کتاب‌های الکترونیکی و محتوای طولانی مشابه به آموزش بیشتر بازدیدکنندگان وب‌سایت کمک می‌کنند. همچنین به شما امکان می دهد برای اطلاعات تماس خواننده، محتوا را مبادله کنید، برای شرکت خود سرنخ ایجاد کنید و مردم را در سفر خریدار حرکت دهید.

اینفوگرافیک:

گاهی اوقات، خوانندگان از شما می خواهند که نشان دهید، نه اینکه بگویید. اینفوگرافیک شکلی از محتوای بصری است که به بازدیدکنندگان وب سایت کمک می کند تا مفهومی را که می خواهید برای یادگیری آن ها کمک کنید، تجسم کنند.

محتوای صوتی یا تصویری:

تلویزیون و رادیو کانال های محبوبی برای بازاریابی دیجیتال هستند. ایجاد محتوایی که می تواند به صورت آنلاین به صورت ویدئو به اشتراک گذاشته شود یا توسط شنوندگان در رادیو شنیده شود، می تواند مخاطبان بالقوه شما را تا حد زیادی گسترش دهد.

اهداف دیجیتال مارکتینگ

در پاسخ به اینکه اهداف دیجیتال مارکتینگ چه مواردی هستند و اساسا ما چرا باید از ابزارهای بازاریابی دیجیتال برای رسیدن به اهدافمان باید استفاده کنیم می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • ایجاد آگاهی از برند
  • معرفی محصول جدید
  • ارتباط با مخاطبان و مشتریان

اهمیت استفاده از بازاریابی دیجیتال

اگر برایتان سوال است که چرا بازاریابی دیجیتال اهمیت دارد، به نکات زیر توجه کنید:

  • در حال حاضر استراتژی بازاریابی کاملا به بازاریابی دیجیتال بستگی دارد
  • باعث افزایش فروش و در نهایت افزایش درآمد می‌شود
  • به شما در محبوب شدن برندتان کمک می‌کند
  • به ایجاد رابطه بهتر با مشتریان و بهبود چشم‌اندازهای کسب‌و‌کار کمک می‌کند
  • نرخ بازگشت سرمایه (ROI) بهتری را به وجود می‌آورد
  • دارای فرصت‌های شغلی گسترده و پویا است
  • به دیده شدن شما در SERP موتور جستجو کمک می‌کند

چرا کسب و کارهای B2B و B2C حتما باید از دیجیتال مارکتینگ استفاده کنند؟

همه کسب و کارها صرف‌نظر از اینکه بیزینس B2B (بنگاه به بنگاه) یا B2C‌ (بنگاه به مشتری) باشند باید از دیجیتال مارکتینگ و ابزارهای آن برای درک نیازهای مصرف‌کننده و ایجاد محتوای مرتبط برای معرفی محصولات و خدمات و همچنین برندینگ مورد استفاده قرار گیرد.

بازاریابی B2B

بازاریابی B2B بیشتر بر منطق محصول و ویژگی‌های آن تمرکز دارد. در این مدل کسب و کار خریداران بر مبنای احساسات تصمیم نمیگیرند، درک خریداران و نحوه تصمیم‌گیری سازمانی آن‌ها در تصمیم خرید ضروری است. درواقع بازاریابی B2B بیشتر در مورد نحوه استفاده کسب‌وکار از یک محصول است.

به‌عنوان‌مثال، فرض کنید تجهیز صنعتی را می‌فروشید. برای فروش این محصول به کارخانه، باید روی این اصل تمرکز کنید که چگونه این دستگاه شما می‌تواند در پول و زمان مشتری احتمالی صرفه‌جویی کند و مشتری و کارگر آن‌ها می‌توانند کارهای بیشتری را در مدت‌زمان مشابه انجام دهند.

بنابراین اگر شرکت شما B2B است، استراتژی بازاریابی دیجیتال شما باید از طریق وب‌سایت و پشتیبانی از کانال‌های دیجیتال با کمک سئو، سرنخ‌ها را برای فروشندگان خود جذب و تبدیل کند؛ همچنین بسیار عالی است که در کانال‌های تجاری مانند لینکدین مشتریان خود را هدف قرار دهید.

درنتیجه استفاده از استراتژی‌های ایمیل مارکتینگ، تبلیغات کلیکی و گوگل ادز و همچنین بازاریابی محتوا می‌تواند برای بیزینس‌های B2B بسیار مناسب باشد.

بازاریابی B2C

بازاریابی B2C بیشتر بر روی مزایای محصول تمرکز دارد. در این کسب و کار مشتریان بیشتر بر حسب احساسات تصمیم گیری می کنند.

یک نکته جالب در مورد بازاریابی B2C این است که مصرف‌کنندگان انتظار دارند که برند به مزایای محصول اشاره کند تا همه‌چیز را برای آن‌ها روشن کند. برخلاف بازاریابی B2B، فرآیند خرید مصرف‌کنندگان بسیار کوتاه‌تر است؛ بنابراین برای اطمینان از اینکه استراتژی بازاریابی B2C شما بر مصرف‌کنندگان مؤثر واقع می‌شود، باید بر نشان‌دادن مزایا و نتایج استفاده از محصول یا خدمات متمرکز باشید.

برخلاف بازاریابی B2B، مصرف‌کنندگان به دنبال بازگشت سرمایه خود نیستند. آن‌ها به‌سادگی به دنبال محصول یا خدماتی هستند که زندگی آن‌ها را کمی آسان‌تر کند؛ بنابراین روی تسریع فرآیند خرید توسط مشتریان باید تمرکز کنید. این فرآیند از لحظه‌ای که شخصی در وب‌سایت شما وارد می‌شود تا لحظه‌ای است که خرید می‌کند. با کمک سئو می‌توانید مشتریان آنلاین بیشتری به دست آورید و به‌راحتی نرخ تبدیل خود را افزایش دهید.

برای شرکت‌های B2C، کانال‌هایی مانند اینستاگرام، پینترست و فیس‌بوک اغلب می‌توانند برای چنین مقاصدی ارزشمندتر از پلتفرم‌های تجاری مانند لینکدین باشند.

 دیجیتال مارکتینگ آفلاین چیست؟

همان ابزارهای قدیمی بازاریابی سنتی هستند که در این بخش به کمک شرکتها و کسب و کارها می آیند اما بازدهی آنها اصلا با بازاریابی دیجیتال قابل مقایسه نخواهد بود و اندازه گیری نتایج کمپین ها اصلا میسر نخواهد بود.

اگر از بازاریابی دیجیتال استفاده نکنیم چه اتفاقی برای کسب و کارمان می افتد؟

اگر به هر دلیلی تمایل به استفاده از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ نیستید باید با این واقعیت کنار بیایید که تا چند وقت دیگر بازار و فروش شما سیر صعودی نخواهد داشت و چه بسا رقبای شما که از دیجیتال مارکتینگ برای بازاریابی محصولات و خدمات خود استفاده می کنند گوی سبقت را از شما خواهند ربود و کسب و کار شما مشتریان خود را تقدیم آنها خواهد کرد.

چه دوست داشته باشیم و چه نداشته باشیم فضای مجازی به طور جدی وارد زندگی انسانها شده است و در تصمیم گیری آنها بسیار تاثیرگذار خواهد بود، پس باید به بهترین شکل در این فضا جلو چشم مخاطب خود باشیم.

آیا دیجیتال مارکتینگ یک تقاضای پیوسته و مداوم در بازار است؟

قطعا تقاضای پیوسته و البته رو به رشدی است زیرا تعداد مخاطبان این فضا روز به روز بیشتر شده و فعالیت همکاران و رقبا در این فضا نیز بیشتر و البته با کیفیت تر می شود پس برای اینکه از رقابت عقب نمانیم باید به طور جدی و با استراتژی دیجیتال مارکتینگ درست اقدام به فعالیت در فضای اینترنت کنیم.

دیجیتال مارکتینگ با همه پیچیدگی هایی که دارد فاکتور غیر قابل انکار در دنیای کسب و کار است، پس برای موفقیت در کسب و کارتان و فروش هر چه سریعتر، هوشمندانه از ابزار های دیجیتال مارکتینگ استفاده کنید و آنها را وارد فضای کاری خود کنید.